Осъдиха четирима за трафик на афганистанци - DC news

Осъдиха четирима за трафик на афганистанци

По разследване на Районна прокуратура-Пловдив са осъдени Данчо Д., Пламен П., и двамата на 54 години, Марио Б., на 32 години и Живко Д., на 38 години, за това, че са прекарвали чужди граждани през границите на страната срещу пари. Двамата по-млади мъже Живко и Марио са осъдени на три години „лишаване от свобода“ условно с петгодишен изпитателен срок и глоба от по 10 000 лева за всеки един от тях. Данчо и Пламен П са осъдени на по две години лишаване от свобода с изпитателен срок от четири години и глоба в размер на 7 000 лева за всеки един от тях.

На 6 юли 2016 г.,около 05:00 часа, на 118-я километър на АМ „Тракия“ край Пловдив, полицаи спират за проверка лек автомобил, марка „Фолксваген Шаран“, управляван от Данчо Д. Служителите на реда установяват, че в колата пътуват 9 граждани на Афганистан. Малко по-късно бил спрян и микробус „Мерцедес Вито“, с водач Пламен П., в който пътували още 13 граждани на Афганистан. Пред двете коли се е движел ескортиращ ги лек автомобил, марка „Лада“, управляван от Марио Б., като с него пътувал и Живко Д. Автомобилите се движели  в посока София. Афганистанските граждани били качени в автомобилите в района на Приморско, като сред тях е имало 16-годишно момче.

В полза на държавата е конфискуван лекият автомобил, марка „Мерцедес Вито“.

Четиримата подсъдими са се признали за виновни.

Присъдата е постановена след споразумение между прокуратурата и адвокатите на обвиняемите, одобрено от Районен съд-Пловдив, и е окончателна.

Подобни статии

Top