Отарашиха търговци, конфискуваха 31 000 цигари в Пловдив

контрабандни цигари

Над 31 000 къса цигари без акцизен бандерол са иззети при полицейска операция, проведена на територията на ОДМВР – Пловдив, съобщи пресцентърът на МВР.  Голямото количество папироси са конфискувани при масирана полицейска акция срещу незаконното съхранение и разпространение на акцизни стоки.

При специализираната операция съвместни екипи на служители от отделите “Икономическа полиция”, “Криминална полиция” и районните полицейски управления са проверили множество стокови тържища, търговски обекти, моторни превозни средства и частни адреси в Пловдив и областта.

Униформените служители са открили и иззели 31 640 къса цигари, близо 270 килограма тютюн и 107 литра алкохол. По случаите са образувани пет бързи и две досъдебни производства и 16 проверки.

В хода на предприетите мерки за пресичане на контрабандната търговия с акцизни стоки в Пловдив и областта, от началото на годината до момента са конфискувани над 2 041 кг тютюн, близо два милиона къса цигари и почти 330 литра алкохол. Активната работа за превенция и противодействие на разпространението и държането на стоки без български бандерол продължава.

 

Подобни статии

Top