Отбелязаха международния ден на птиците в „Южен“

В парк „Бели брези“ днес бе отбелязан Международният ден на птиците, където кметът на район „Южен“, съвместно с еколозите от района и Община Пловдив  и БДЗП Пловдив, организираха открит  урок на учениците от 5 клас при ОУ „Братя Миладинови“.

Учениците бяха много активни, любознателни и може би бъдещи орнитолози, коментира кметът Борислав Инчев, като благодари на БДЗП – Пловдив за предоставените материали и филми, които бяха раздадени на децата.

За финал на събитието Антония Данаилова – главен експерт  към дирекция „ЕУО“ при Община Пловдив и инж. Евтимия Първанова – началник отдел „ЕЗОСД“  проведоха кратка викторина с децата и им раздадоха множество брошури за птиците.

На 1 април отбелязваме Международния ден на птиците. Решението за обявяването му за специална дата е прието на 6 декември 1906 г. по силата на Конвенцията за защита на редките птици.

Това е една от първите природозащитни дати в международния календар от глобални събития, чрез която хората заявяват своята загриженост за опазването и съхранението на дивата природа на планетата ни.

 

Подобни статии

Top