Отборът на Русия спечели турнира „Аспарухов меч“

Руският отбор по фехтовка спечели турнира „Аспарухов меч” сабя за младежи, който се проведе в Пловдив. С три туша разлика те победиха другия фаворит в състезанието – Италия. Отборът на България се нареди на девето място.  Първата среща на българските национали при младежите беше с Италия и загубата им отне шанса за по-добро подреждане в надпреварата.

Това е първо отборно представяне за нашите фехтовачи, като събраните точки ще им дадат възможност за по-добро място в схемата на европейското първенство през февруари в Нови Сад.

„На турнира имаше изненада, мексиканката, която стана шампионка. Това е хубаво, защото географията на нашия спорт се разширява“, посочи след състезанието Величка Христева – председател на Българската федерация по фехтовка.

Тя оцени българското участие като скромно, но посочи, че това са кадети и е хубаво, че въпреки крехката им възраст, са се представили добре. „Деветото място в отборното състезание е добро класиране, а и победихме Япония и Румъния, които традиционно са фаворити“, допълни Христева.

Подобни статии

Top