Отварят Колодрума за граждани

Строителството на Колодрума

Пловдивчани ще могат да видят с очите си как изглежда Колодрума отвътре. Това заяви кметът Иван Тотев и обяви два дни на отворени врати на обекта. Хората ще могат да огледат многофункционалната спортна зала тази събота и неделя (29 и 30 ноември).

Инициативата на кмета за дни на отворените врати на Колодрума ще бъде обявена официално утре. Тогава ще стане ясно в кои часове пловдивчани ще могат да влязат и да разгледат голямото спортно съоръжение.

„Всички пловдивчани, които имат желание да инспектират строителството на залата, ще могат да влязат в нея по специален маршрут, който общината ще изготви и да се запознаят с мащабността на обекта.

Така ще има много повече хора, които със собствените си очи ще видят и ще придобият представа какво точно се случва там“, посочи градоначалникът. Надяваме се проектантът арх. Тодор Абаджиев да отдели от личното си време, за да бъде гид на посетителите, допълни той.

На въпрос на DCTV дали подземията на залата, които преди седмица все още бяха под 20 см вода са отводнени, кметът отговори: „Разбира се, много отдавна.“

Но миналия понеделник там не беше отводнено – продължихме да настояваме.  „Тогава помпите не работеха. Има 18 помпи там, те ще работят постоянно. Пловдив е с високи подпочвени води, за всеки обект, който общината изгражда, имаме такива помпени съоръжения.

Римският стадион е другото съоръжение, на което имаме помпа, която работи постоянно. В деня на отворените врати в подземния етаж няма да се влиза, тъй като е много тъмно, все пак трябва да е безопасен маршрута“, допълни градоначалникът.

В момента вътре в залата продължава монтирането на инсталациите и съоръженията.

Подобни статии

Top