Отварят офертите за трета лента на пътя Асеновград – Смолян

Започна асфалтирането на моста на Васил Априлов в Пловдив

На 4 септември ще бъдат отворени офертите в откритата процедура за възлагане на обществена поръчка за изработване на прединвестиционно проучване за изграждане на трета лента на път II-86 Асеновград-Смолян, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Пътят Асеновград-Бачково-Хвойна-Чепеларе-Соколовци-Смолян е единствената връзка на Смолян с Пловдив. Участъкът е с изключително засилен трафик на леки и тежки автомобили, припомнят от АПИ. В отделни участъци на трасето периодично се активизират и свлачищни процеси, което допълнително затруднява движението.

Целта на поръчката е да се определят участъци от 27-и километър (край на Асеновград) до 102-ри километър (начало на Смолян), в които е възможно да бъде изградена допълнителна лента за движение на тежкотоварни автомобили. Ще бъдат посочени и необходимите инвестиции за строителството на допълнителната лента.

Срокът за изпълнение на прединвестиционното проучване е до 90 дни. Прогнозната стойност е 154 000 лв. без ДДС. Критерият за избор на изпълнител е икономически най-изгодна оферта.

Офертите ще бъдат отворени от 12:00 часа в зала 605, в АПИ.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top