Отварят пътя зад читалището в Асеновград заради ремонта на ул. „6-ти януари“

ремонт на ул. 6 януари

Пътят зад асеновградското читалище „Родолюбие” да бъде отворен, докато трае ремонта на ул. „6-ти януари“, която е най-пряката връзка в града с републиканския път за Смолян. Това предложи кметът на града Емил Караиванов на среща с представители на Районното управление на МВР в Асеновград. Идеята е така част от движението в централна градска част бъде облекчено.

Ще се търсят варианти за подобряване на трафика на кръстовището на ж.п. гарата, отваряне на ул. „Спортист” и мостът до спортаната зала на Асеновград за движение на лека автомобили.

От утре ще започне ремонта на една от основните улици в Асеновград – ул. „6- ти януари”. Пътната отсечка е част от републиканската пътна мрежа и по нея преминава целия трафик от Пловдив към Бачково и Смолян. Предвижда се реконструкцията да продължи 60 дни.

На срещата бяха обсъдени и възможностите за ограничаване на скоростта по централните булеварди в града – бул. „Цар Иван Асен II”, бул. „България”, ул. „Марица”, неправилното паркиране, вандализмът върху пътните знаци.

Общината ще настоява за поставяне на пешеходен светофар на ул. „Цар Иван Асен II” в района на малкия пазар и супермаркета там. Градската управа иска и да се поставят повдигнати пешеходни пътеки на улиците и булевардите, за които има и получени сигнали от граждани. Ще бъде монтирано и видеонаблюдение на бул. „България” и ул. „Марица”, като камерите ще бъдат свързани директно със сървърите на КАТ.

На срещата бе обсъден и проблемът с паркирането. Общината ще внесе в кратки срокове за гласуване в местния парламент Наредба за организация и контрол при паркиране. От полицията обещаха да засилят проверките и да глобяват нарушителите.

 

 

Подобни статии

Top