Отворете кутията на PaIndora и си подарете красота (СНИМКИ)

Пловдив е градът на най-креативните, позитивни и усмихнати млади хора. В това се убедих още веднъж, след като се запознах с Мария, позната на любителите на ръчно изработени бижута като PaIndora. Младата дама е истинско олицетворение на женствеността и оригиналността, а любовта и енергията, които влага в работата си, няма как да останат незабелязани от ценителите на красотата  и стила.

Мария започва да изработва бижута и различни аксесоари през април 2013-та и без много, много да се замисля създава и PaIndora – онлайн пространство, където всяка дама може да се запознае отблизо с разнообразието от уникални обеци, гривни, колиета, брошки, пръстени.

„Започнах да правя бижута спонтанно, както стават повечето хубави неща“, споделя Мария. Като всеки млад човек, тя дълго е търсила начин да изрази своята ярка индивидуалност с помощта на украшения, но след като не открива подходящи, решила да си ги създаде сама.

Разбира, че има талант и че хендмейд изкуството й носи удоволствие и решава да продължи. „Винаги съм имала желание да създавам, но не ми беше ясно, какво точно. Вече знам.“

За изработката на изделията Мария използва стъкло, метал, хартия, полимерна глина, а отскоро и текстил. Признава, че понякога се разсейва и трудно завършва това, която предварително е запланувала, и това е най-голямата й трудност по време на творческия процес. Радва се на всяко изделие, което се харесва на хората и  няма свое любимо бижу.

Мария твърди, че може да се вдъхнови почти от всичко – хора, животни, цветове, снимки, музика.  Идеите според нея могат да се събудят от най-неочаквани източници, стига да си достатъчно отворен и позитивно настроен.

Като всяка жена и Мария има своя любим аксесоар, без който не може да излезе от вкъщи. Това са пръстените. Толкова е свикнала с тях, че се чувства адски некомфортно ако забрави да постави бижуто на ръката си. „Не ми допадат лъскавите, блещукащи, натруфени и комерсиални бижута.“, допълва Мария.

Тази година младата дама е решила да се заеме сериозно с осъществяването на една от мечтите си – създаването на собствено местенце в най-творческия квартал „Капана“, където да може да излага и продава своите бижута. За тази цел Мария ще кандидатства по проекта  „Капана – Квартал на творческите индустрии“, който дава шанс на младите творци да разширят и популяризират дейността си.

Надява се, че проектът, който ще представи, ще отговаря на  целите и визиите на „Пловдив 2019“ и ще допринесе за цялостното развитие на културния живот в града.

Мария е изключително щастлива, че тази година ще участва и в  Tattoo expo 2015  в София, което лично за нея е най-мащабното арт събитие на годината. Бъдещите й планове включват и по-сериозно занимание с текстил, както и участие в нови колаборации с български художници.

„PaIndora ми отнема време, но ми дава повече отколкото съм очаквала- приятели, емоции, усмивки, вдъхновения, идеи, желания.“, завършва с усмивка слънчевото момиче на Пловдив.

 

Подобни статии

Един коментар

  1. Анета написа:

    Поздравления! Чудесен текст за Мария, описва таланта й идеално!

Top