Отвориха бул. Македония, паяк дебне за нарушители

Отвориха бул. Македония за движение

Реконструираният булевард Македония вече е отворен за движение на мототрни превозни средства. Спирането и паркирането по платното е забранено и още от днес контролът ще е засилен. В обновяването на възловата пътна артерия са вложени 1438 000 лева.

Ремонтът на булеварда стартира в края на месец август и включваше премахване на паважа и поставяне на асфалт, обновяване на 6000 кв.м. тротоари и бордюрите, подмяна на шахтите и осветителните тела. Направени са и подобрения, които ще облекчат трафика по булеварда.

По-важното е, че са изградени джобове за спирките и контейнерите за смет, с което ще се избегнат задръстванията. Ще бъдат преместени и два стари навеса на спирки, коментира кметът Иван Тотев.

Всички шофьори трябва да знаят, че булевардът е забранен за спиране и паркиране и още от днес наблюдението ще е интензивно. В района активно ще работи паяк.

При спиране на валежите в следващите дни ще бъде направена маркировката, а през 2015–та година трябва да стартира проектирането на връзката на бул. Македония с бул. Ал. Стамболийски.

 

 

Подобни статии

Top