Отвориха кръстовището на „Стамболийски“ и „Стамболов“

Тази сутрин беше отворено за движение проблемното кръстовище на бул. „Александър Стамболийски“ с улица „Стефан Стамболов“ в пловдивския район Южен, съобщиха от районната администрация.

„Искам да се извиня на пловдивчани за няколкодневното неудобство, но затворихме мястото с цел трайно решаване на въпроса, така че там да няма досадни аварии през няколко седмици“, обясни районният кмет Борислав Инчев.

Той изрази увереност, че честите ВиК повреди и пропадания на асфалта ще останат в миналото, след като водният оператор е подменил необходимата инфраструктура, а в рамките на уличния ремонт е монтирана 28-сантиметрова армирана бетонна плоча, която да заздрави участъка.

Кметът на район „Южен“ припомни, че кръстовището на бул. „Стамболийски“ с ул. „Стефан Стамболов“ от години се наводняваше от ВиК аварии, а заради компрометираната подземна инфраструктура пътят лесно пропадаше под тежестта на автобусите и камионите, като се образуваха и повече дупки. „Понеже не ми допада да работя на парче, опитах с помощта на ВиК да решим проблема наистина трайно“, посочи Борислав Инчев.

Подобни статии

Top