Отвориха ул. „6-ти януари” в Асеновград до края на зимата

Отварят пътя от Черничево за Хисаря

Градската управа в Асеновград отвори от днес за движение ул. „6-ти януари”. Улицата е част от републиканската пътна мрежа, тъй като през нея преминава потокът от автомобили и камиони за Смолян.

Бариерите на кръговото движение за Смолян бяха премахнати още снощи. Отстранен е и временният светофар на разклона за Асеновата крепост, както и табелите, указващи пътя за обходния маршрут, който минаваше през улиците „Марица” и „Съединение”.

В началото на месец септември ул. „6-ти януари” беше затворена за ремонт на водопроводна мрежа и рехабилитация на пътя. До днес автомобилите, пътуващи за и от Смолян, минаваха през обходен маршрут през града.

Вчера обаче бяха прекратени ремонтните дейности по подмяната на водопровода и поставянето на един пласт асфалтова настилка за зимния период.

Общата дължина на пътната отсечка е 1 километър, съобщи за DCNEWS зам.-кметът по строителството Пламен Йончев. В момента асфалт има положен на около 400 метра от пътната артерия.

Напролет ще бъде довършен и вторият етап от ремонта на „6-ти януари”, който включва поставяне на още два пласта асфалт, подмяна на тротоарна настилка и засаждане на 30 дървета.

На снимката: ул. „6-ти януари“ преди ремонта

Подобни статии

Top