Отделението по пулмология на УМБАЛ „Свети Георги” затворено поне до края на април

Заради случай на морбили отделението по пулмология към Клиниката по детски и генетични заболявания на първата университетска болница в града преустановява прием на пациенти до края на този месец. В отделението е било настанено дете, което е проявило симптоми на дребна шарка. Пациентът е лекуван в Клиниката по инфекциозни болести от  ентероколит.

По време на престоя детето е получило дихателни проблеми и лекарите  пращат болния в отделението по пулмология. Най-вероятно пациентът е проявил част от клиничната картина на морбили,  обясниха за DCNEWS от лечебното заведение.

В момента приемът на пациенти в отделението по пулмология е преустановен, а при изписване в епикризата на децата, които в момента са настанени там ще бъде отбелязано, че са имали контакт със заразен с дребна шарка. От болницата обясниха, че инкубационният период е от 7 до 17 дни. Което означава, че от 15 до 26 април ще стане ясно дали някой от малчуганите в Пулмологията е с шарка.

45 са преминалите през Инфекциозна заразени с морбили до този момент. От тях 15 души все още са настанени за лечение в клиниката. Болни са три жени на възраст 34, 41 и 55 години. Толкова е броят и на лежащите деца в кърмаческа възраст. Останалите заразени са деца от година и половина до четири години.

Подобни статии

Top