Отиваме на поредните предсрочни избори, ИТН върна мандата

Има такъв народ“ върна неизпълнен третия мандат на президента Румен Радев. Папката взе заместник-председателят на ПГ на ИТН Ивайло Вълчев.

„Благодарим за доверието. Напълно разбираме трудната ситуация, в която ви поставиха с тези напълно ненужни промени в Конституцията, против които ИТН гласува. За съжаление в това Народно събрание нашите гласове бяха твърде малко, за да можем да ги спрем. Правителството от последните 9 месеца отдавна сме го определили като вредно, така че се радваме, че тази агония приключва. За нас това управление е порочно и трябва да се отива на избори. Там да решава суверенът. Някои определят изборите като хаос и ненужни. Даже вчера чухме някой да казва, че за съжаление народът ще избира. Ние не мислим така. Мислим, че изборите са най-висшата форма на демокрация“, каза Вълчев.

Да получат мандата в президентството дойдоха председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов, заместник-председателят на парламентарната група Ивайло Вълчев и секретарят Станислав Балабанов.