Отказали да оперират цар Киро в Париж (СНИМКИ И ВИДЕО)

Общо 18 свидетели трябва да бъдат разпитани по делото срещу Цар Киро за живака, съобщи днес в една от почивките на заседанието съдията от Специализирания наказателен съд Пламен Панайотов. Освен тях имало и трима служители под прикритие, за които допълнително ще стане ясно къде ще бъдат разпитвани – в София или Пловдив. Делото днес бе изнесено в Пловдив, за да се спестят разходи на държавата за пътни на свидетелите, повечето от които са от Пловдив.

Днес в тричленен състав на Специализирания съд се изнесе в една от залите на Пловдивския военен съд, за да продължи с изслушване на свидетели делото срещу ромския ракиен бос, Михаил Демерджиев и Радослав Петров. Срещу тях са повдигнати обвинения за притежание на 2.8 кг амфетамини, 500 грама живак и антични монети.

Кирил Рашков се появи в съда със скъп черен джип, придружаван от съпругата си Костадинка и сина си Ангел. Той бе докаран директно от болницата, с абокат на ръката си. Според жена му в петък възрастният мъж се върнал от парижка клиника, където отказали да му направят операция, тъй като състоянието му не било добро. Рашков имал 9 стенда на сърцето и сега трябвало да му сложат специална машинка, за да го подсилят, обясни царицата.

Преди това обаче Цар Киро беше изключително агресивен към журналистите, отразяващи делото. Той ги наричаше „мръсници“ и „нахалници“ и отказваше категорично да го снимат, а близките му го криеха в тесния коридор пред съдебната зала във Военния съд. В крайна сметка Рашков омекна и се съгласи да позира пред камерите и фотоапаратите.

Въпреки половинчасовото закъснение на съдебния състав, ход на делото днес беше даден бързо и в оперативен порядък бе снета самоличността на явилите се 6 свидетели и четирите вещи лица.  Веднага след това експертите, извършили тройната съдебно-медицинска, психиатрична и психологическа експертиза на един от тримата подсъдими – Михаил Демерджиев, бяха разпитани от защитниците им.

Оказа се, че миналата година Демерджиев, у когото били открити 2,8 кг амфетамини /едно от обвиненията, по което е подсъдим и Цар Киро/, е претърпял катастрофа. След нея той бил известно време в кома, получил субективна амнезия, нарушения в говора и доста други наранявания. Според експертите обаче това не може да му попречи да дава показания по делото. Демерджиев днес присъстваше и в съдебната зала.

Недоволни от вещите лица, адвокатите на Демерджиев настояха за нова експертиза, която да включва и невролог и да бъде извършена от експерти, които не са от Пловдив.

Делото днес продължи с разпити на свидетели и още експерти, които бяха призовани за 15.00 ч. следобед. Следващото заседание ще бъде другия понеделник.

Подобни статии

Top