Откриват възстановения път към Горни Воден

Дупки се отвориха по новия път за Горни Воден

Кметът на Асеновград Емил Караиванов ще открие днес възстановеният път към асеновградския квартал Горни Воден. През есента на миналата година, в резултат на проливните дъждове, голям участък от пътя бе разрушен в резултат на цялостно свличане на планинския скат.

Отсечката е единствената, която свързва кварталите Горни и Долни Воден и е пряк излаз към главния път Пловдив-Асеновград. В продължение на почти година участъкът бе абсолютно непроходим, а жителите на квартала протестираха почти ежедневно с надеждата някой да ги чуе и да възстанови пътя.

Преди три месеца започнаха строително-ремонтни дейности по укрепване на свлачището и засегнатия участък, след като Междуведомствената комисия по бедствия и аварии към Министерския съвет финансира Община Асеновград с 915 хил. лв.

Малко по-късно ще бъде даден и официалният старт на санирането на първия блок по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради, финансирана от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top