Откриват Младежкия център

Младежкият център, изграден до Гребната база в Пловдив, ще бъде открит официлано днес от 12.00 ч. Центърът се реализира по Програма BG06 „Деца и младежи в риск“, на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014. Проектът е на стойност 2 243 320 лв.

Младежкият център представлява изцяло нова 3-етажна сграда с РЗП 1605 кв. м. Проектът е дело на екип с ръководител арх. Димитър Недевски. В центъра има обособени помещения за провеждане на срещи, конференции, семинари и неформални образователни дейности. Със специално обособена и оборудвана компютърна зала, мултимедиен кабинет и библиотека ще разполагат младежите на възраст от 15 до 29 години. На втория и третия етаж са предвидени 14 стаи за настаняване със собствен санитарен възел. Някои от стаите са предназначени за хора с увреждания. Изграден е и открит паркинг за 47 автомобила. Главен изпълнител на обекта е „Протектор БГ“ ЕООД – Пловдив.

Услугите, предоставяни в Младежки център в град Пловдив ще са достъпни за всички млади хора, включително и представители на семейства с нисък доход, младежи в институции, от етнически малцинства, както и живеещи в малки и отдалечени населени места около град Пловдив.

В непосредствена близост до триетажната сграда на Младежкия център, е изграден уникален спортен комплекс на открито с площ 10 дка. Изградени са три игрища за футбол на малки врати с изкуствена трева. Обособени са и две игрища за баскетбол с монтирани кошове, едно комбинирано игрище за волейбол и тенис на корт. Около тях е предвидена тартанова писта за бягане с два коридора с обиколка 220 м и ширина 2,90 м, с настилка спрей система върху основа от полиуретанов биндер. В близост с футболните игрища e обособена зона за игра на тенис на маса на открито.

В комплекса са изградени две открити площадки за фитнес, едната със слънцезащитна тента. Предстои доставка на подвижни трибуни със сгъваеми PVC седалки за 504 души от Англия, които ще бъдат разположени около игрищата за футбол.

Новото спортно съоръжение е втори етап от проекта за новия Младежки център, който се финансира с 1 750 000 лева от община Пловдив.

Подобни статии

Top