Откриват новата учебна година в Духовната академия в Пловдив

seminaria_25

Новата учебна 2015/2016 година в Православната духовна академия „Св. св. Кирил и Методий” – Пловдив се открива днес в 8.00 ч. Висшето духовно училище ще посрещне втория си випуск студенти. Тази година той наброява тридесет и пет души, половината от които жени.

От 8:00 часа ще бъде отслужен празничен молебен и водосвет в храма на Академията. От 8:30 часа започват учебните занятия на студентите задочно обучение.

От една година възстановената Православна духовна академия „Св. св. Кирил и Методий”  обучава студенти по Православно богословие в редовна и задочна форма на обучение.  Курсът е четиригодишен (осем семестъра), като успешно завършилите студенти получават диплома за висше богословско образование.

В учебния план основният акцент е поставен върху богослужебната подготовка на учащите се, библейската и патристична култура, изучаването на класическите езици  и върху догматическото и нравственото богословие.

Учебната година за студентите редовно обучение ще започне на 1 октомври 2015 г.

Православната духовна академия „Св. св. Кирил и Методий” е висше богословско училище под ръководството на Св. Синод на Българската православна църква. Тя е продължител на традицията на Духовната академия от 1950-1991 г. Академията подготвя свещенослужители, църковнослужители, учители за българските духовни училища и др. Завършилите академията могат да се реализират в областта на християнската просвета, духовната култура и църковната администрация.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top