Откриват обновените общежитие и стол на МУ-Пловдив

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Изцяло ремонтираните и обзаведени Блок 1 и студентска столова на общежитието на Медицински университет – Пловдив на ул. „Царевец“ 2 ще бъдат открити днес.  Официалната церемония ще започне от 10.30 часа с водосвет и прерязване на лентата на двата реновирани обекта в присъствието на ректорското ръководство и студенти.

2 870 000 лв. са инвестирани от университета за реновирането, обзавеждането и оборудването на това студентско общежитие. С откриването през миналата учебна година на открити спортни площадки и с тазгодишната инвестиция студентите на МУ-Пловдив вече разполагат с един съвременен и уютен студентски социално-битов и спортен комплекс.

Студентското общежитие е на 13 етажа, с общо 245 жилищни стаи за двама, като всяка стая е на площ 25 кв.м, със самостоятелен санитарен възел. То разполага и с 15 стаи за обслужващ персонал. В общежитието живеят 490 студенти. То е санирано отвън с изолация, подменена е и дограмата. Ремонтирани са всички стаи и общи части. Изградени са пожароизвестяваща система, система за видеонаблюдение и система за Интернет достъп до всяка стая. На един от етажите е изградено и оборудвано съвременно перално помещение за студентите. Всяка стая е оборудвана с нови мебели. Общежитието се отоплява от индивидуална система, захранвана с природен газ. Инсталирана е система за контролиран достъп с магнитни карти.

Общата стойност на инвестицията е 2 500 000лв, която е изцяло със собствени средства на Медицински университет – Пловдив.

Студентският стол за хранене е на площ около 900 кв. м, като залата за хранене е с капацитет 100 места. Сградата и помещението са основно ремонтирани, съобразно всички изисквания на отговорните санитарно-хигиенни и строителни инспекции. Столът е обзаведен с най-съвременно кухненско оборудване.

Общата стойност на инвестираните средства в студентския стол е 370 000 лв., които също са изцяло собствени средства на МУ – Пловдив.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top