Откриват Пловдивския културен институт

kulturen institut

Кметът Иван Тотев ще открие новия Пловдивски културен институт на ул. „Иван Перпелиев“ № 5 (до „Понеделник пазар“).

Амбицията на новия център е да се превърне в място, което ще предоставя нови възможности за развитие на проекти в сферата на културата, изкуствата, фолклора и спорта. Основна задача е подпомагане работата на професионални и любители музиканти, артисти, танцьори, художници и др. Акцент в дейността ще е работата с децата и предоставяне на различни възможности за развитие чрез увлекателни форми, истинско внимание и индивидуален подход.

Поканени са избрани специалисти, които да споделят своите знания, опит, умения и харизма, за да мотивират повече хора да направят своите решителни крачки към по-добро здраве, отлично настроение и пълноценна почивка.

Проектът се реализира с подкрепата на Фондация „Пловдивски културен институт“ по идея на Пламен Колев – дългогодишен оперен артист-солист, завършил музикално училище, свири на няколко инструмента.

Сградата на Пловдивския културен институт се намира в сърцето на Пловдив и е проектирана за културен дом. На разположение са 6 просторни и климатизирани зали, приспособени за различни, културни, спортни, образователни и развлекателни занимания. Центърът разполага с комфортни съблекални. Добрата организация и функционален дизайн предоставят отлична възможност за провеждане на различни културни и музикални прояви, изложби, спортни, танцови и театрални занимания, духовни практики, работа на музикални школи, формации, студиа, клубове, кръжоци, а също и провеждане на различни семинари, събития, курсове, лекции, презентации, демонстрации, фестивали, симпозиуми, литературни четения и др.

Снимка: Facebook

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top