Откриват площадка за кучетата от общинския приют

Площадката за социализиране на бездомните кучета, настанени в общинския приют на Пловдив, която се намира на Пазарджишко шосе, 4-ти километър ще бъде открита официално днес от 10:30 часа.

Обособяването на специалния кът за игри, тренировки и разходки на кучетата се осъществи благодарение на доброволния извънреден  труд на служителите от приюта и голяма група граждани-доброволци, които повече от година посещават в свободното си време приюта и работят по социализирането на кучетата. Целта е животните  да станат  по-контактни и подходящи за отглеждане в домашни условия. Благодарение на техните усилия, през изминалата 2015 г. 138 бездомни кучета са одомашнени, а през 2016 г. до момента техния брой е 45.

Площадката е оборудвана с различни съоръжения за игра и тренировка на кучетата, пейки за доброволците и одомашнителите. Предстои да се поставят специални кошчета за екскременти и обозначителна табела.

По време на откриването ще бъде демонстрирана новоизградената система за видеонаблюдение в приюта. Освен входа на обекта и площадката за игра на кучетата, под наблюдение ще бъде и стационара на приюта. Ще се състои също дефиле на социализирани бездомни кучета и техните „лични треньори“ – доброволците към приюта. Ще има и стрелба по балони с въздушен пистолет с упойващи спринцовки.

От 11:00 до 15:00 часа желаещите да вземат куче от приюта и да го отглеждат като домашен любимец  ще получат подаръци от организаторите.

Мероприятието е част от кампанията на Община Пловдив „Месец април 2016 г. – месец в помощ на животните и хората , които ги обичат“.

Снимка: Фейсбук

Подобни статии

Top