Откриха базара за Люси в Асеновград (СНИМКИ)

Благотворителен базар под надслов „Подари надежда за Люси“ събра асеновградчани днес пред сградата на Историческия музей. Идеята за събиране на средства за трансплантацията на асеновградчанката Люси е на Дневния център за деца с увреждания, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Асеновград, Центъра за обществена подкрепа и ЦДГ „Дружба”. Необходимата за 47-годишната учителка по английски Любомила Ангелова костно-мозъчна трансплантация в Германия струва 25 486 евро и включва предварителен преглед, както и търсене на донор, а цялото лечение, заедно с трансплантацията, струва 168 557 евро.

На благотворителния базар се предлагат разнообразни артикули като декупаж върху керемиди, красиво изпъстрени бутилки, дървени лъжици, тениски и др. Всеки, който желае да помогне, може да дари средства в кутиите за Люси, които са разположени в Информационния център на Община Асеновград, ЦДГ „Дружба“ и ОУ „Христо Ботев“.

Към каузата „Подари надежда на Люси” се включи днес и неврологът д-р Александър Михайлов. Той обяви, че ще извършва неврологични прегледи с ехографско изследване на мозъка и крайниците на 19 септември /събота/ от 9.00 до 17.00 часа. Цената на прегледа ще бъде 25 лева и всички събрани средства от деня ще бъдат дарени за операцията на Люси в Германия.

 

Подобни статии

Top