Откриха голяма наркооранжерия в Пазарджишко, има задържан(СНИМКИ)

Млад мъж е задържан за отглеждане, държане и разпространение на марихуана.

Открито е голямо количество обработен сух канабис, както и отлично обособена домашна наркооранжерия.

Акцията е проведена от служители на сектор ”Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР-Пазарджик и колегите им от сектор ”Криминална полиция” при РУ-Пазарджик.  Всички процесуални действия на полицейските органи  са осъществени под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Екипи от криминалисти от ОДМВР и районното управление в областния град извършили претърсване в имот, намиращ се в септемврийското село Карабунар. Той бил стопанисван от 32-годишен пазарджиклия.

Оказало се, че в къщата мъжът е обособил отлично оборудвана и добре прикрита домашна наркооранжерия. В някои от съседните помещения е извършвана последващата обработка на дрогата и подготовката за нейната дистрибуция.

Открити са засадени в саксии общо 76 растения от рода на конопа в начален етап на развитие. В други стаи са намерени множество пластмасови съдове пълни със суха листна маса от глави и съцветия с общо тегло от близо 15 килограма висококачествена марихуана.

Иззети са и над 56 килограма стебла и листа, на които предстояла допълнителна обработка. Наркооранжерията била отлично оборудвана с осветление, системи за контрол на вентилацията, влажността на въздуха и температурата.  

Ползвателят на имота е задържан в ареста за срок от 24 часа. Спрямо него е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Продължава работата по документиране на престъпната му дейност.