Откриха домашна оранжерия за марихуана в Пазарджишко, задържаха столичанин

В пазарджишкото село Сбор, който бил обитаван от 51-годишен жител на София.

Криминалисти от РУ-Пазарджик задържаха столичанин, който отглеждал марихуана в домашна оранжерия. Освен това органите на реда открили в обитаваното от него жилище металдетектор, накит и старинни монети.

В петък служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик провели полицейска операция за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества. Те атакували имот в пазарджишкото село Сбор, който бил обитаван от 51-годишен жител на София.

В къщата органите на реда открили оборудвана оранжерия за отглеждане на канабис. В нея имало 40 растения с височина между 60 и 90 сантиметра.

Помещението било оборудвано със система за контрол на влажността, температурата, с вентилация.

Общото количество на иззетата зелена листна маса е 16.345 кг. По време на процесуалните действия разследващите открили още металдетектор, накит и девет монети от различен вид, имащи белезите на културно-исторически ценности.

Цялата намерена дрога, археологически обекти и металдетектор са иззети. Притежателят им е задържан в ареста за срок от 24 часа. Спрямо него се водят досъдебни производства под надзора на прокуратурата.