Откриха Колодрума без Бойко Борисов (СНИМКИ)

С пищна церемония в Пловдив беше открита новата Многофункционална спортна зала на Пловдив. На откриването не можа да присъства премиерът Бойко Борисов. Министър-председателят трябваше да пристигне в града под тепетата от Варна, но според Блиц, авария с правителствения Фалкон е осуетил пристигането му. При излитането на самолета трите колесника не са се затворили. Това е наложило машината да кръжи над летище „Варна“, докато не изгори горивото.

Преди няколко месеца Фалконът отново имаше сериозна повреда, припомня Блиц.

Това наложи на откриването на Колодрума да прережат лентата министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Пловдив Иван Тотев и Александър Гусятников, вицепрезидент на федерацията по колоездене на Русия.

Уважаеми дами и господа, скъпи пловдивчани, изключително се вълнувам и е чест за мен да споделя този миг с вас. Миг, който толкова дълго време чакахме, за да имаме такава прекрасна зала, да имаме покрит колодрум – най-модерният в Източна Европа, заяви министър Кралев пред препълнената зала. Много ви благодаря за това, че всички сте тук. Това ми вдъхва увереност, че нашите шампиони, нашите титли, които ще завоюваме в тази зала, ще се радват на одобрението на българската публика. Българската публика ще дава сили на нашите спортисти да побеждават, защото така се създават легендите и се създава историята на спорта, така се създава историята на залата. Искрено се надявам, че това спортно съоръжение ще даде тласък не само на българското колоездене, но и на всички 25 спорта, които могат да се практикуват тук.

Министърът пожела на кмета Иван Тотев пълна зала и много медали за българския спорт.

Това не е просто зала, а прекрасно съоръжение. В този вълнуващ ден изказвам благодарност към реализирането на всичко това. Много благодаря, че лично и националният отбор по волейбол, който е магнит за хората и фенове на спорта, е в града по случай откриването на залата, както и на Бойко Борисов, който през двата си мандата направи всичко възможно да има зала, заяви при откриването пловдивският градоначалник.

На церемонията присъстваха политици и много емблематични за България спортисти – Сийка Келбечева, Стоянка Груйчева, Йордан Йовчев, Николай Бухалов, Любо Ганев, националният отбор по волейбол, футболни величия и др.

Преди началото пред залата финишираха участниците в 64-тата Колоездачна обиколка на България. Те бяха и първите, които преминаха по новата, единствена за Източна Европа, покрита колоездачна писта. По нея развяха знаме също най-възрастният и наай-младият състезател на пловдивския колоездачен клуб – съответно на 80 и 7 години.

Част от официалната церемония беше и финалът на Световното първенство по Таекуон-до ITF, което беше и първото спортно състезание в новата зала. Спортният министър Красен Кралев награди с купа в комплексното класиране победителя в световното първенство по Таекуон-До ITF от КНДР. Кралев, заедно с шефа на колоездачния съюз Петър Тончев, връчиха и жълтата фланелка на лидера Пьотр Дябо, победител в етапа Нова Загора – Пловдив от 64-ата Колоездачна обиколка на България.

Изпълнения на Пловдивската опера, дует „Ритон“, DEEP ZONE PRODJECT и емблематичната песен на група P.I.F. „Някой кара колело“ зарадваха хилядите зрители на откриването. В новата зала може да се практикуват над 25 вида спорт. Капацитетът на съоръжението е 6200 седящи места с възможност до 8000 при концерти.

Първата мега звезда, която ще гостува в “Колодрума”, е фронтменът на “Смоуки” Крис Норман. Той ще изнесе концерт на 19 октомври.

Подобни статии

Top