Откриха нова детска площадка в „Северен“ (СНИМКИ)

Откриха нова детска площадка в Северен

С детски смях, песни, танци и много забавление днес бе открита новоизградена детска площадка в район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Площадката се намира северно от ул.”Борба” №17-19 и е с обща площ 155 кв.м. Върху нея са поставени следните детски съоръжения – люлка, 2 бр.комбинирани съоръжения, както и 1 бр.пясъчник. За безопасността на децата е монтирана ударопоглъщаща настилка и декоративна дървена ограда. Всички съоръжения отговарят на Наредба №1 от 2009 г.за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра.

Церемонията по откриването стартира с водосвет от отец Кристиян и отец Лазар за здраве и просперитет на района, след което кметът инж.Ральо Ралев, заедно със заместник-кметовете Лариса Кътова и Красимир Асенов, и секретарят на районната администрация Надежда Димитрова прерязаха лентата на новата придобивка.

Децата от ЦДГ „Бреза” изпълниха за гостите на мероприятието песни и танци, а домакините им връчиха торбички с лакомства и плодове.

На откриването присъстваха общински съветници, кметове и заместник-кметове от всички райони на града, директорът на ОП „Градини и паркове”, жители на район „Северен”.

Новата площадка веднага се препълни с деца, родители, баби и дядовци.

Отправена бе покана към официалните гости да се включат в засаждането на 15 бр.дръвчета – 6 бр. от вида пауловния и 9 бр. от вида мелия.

Всички активно се включиха в засаждането на дръвчетата, за да може района около детската площадка да се облагороди и раззелени.

Освен дръвчетата служителите на ОП „Градини и паркове” засадиха 15бр.храсти от вида дървовидна ружа и 10 бр.хризантеми.

 

 

 

Подобни статии

Top