Откриха нова детска площадка в ЦДГ "Каменица" - DC news

Откриха нова детска площадка в ЦДГ „Каменица“

Обновената площадка в двора на детска градина „Каменица“ на бул. „Цар Борис Обеднител III” 145 и 147 бе открита от кметът на район „Централен” Георги Стаменов и директорът на детското заведение  Илиана Христова откриха .

Тя е обновена със средства от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

Реновираният детски кът е разположен на площ от 180 кв.м. в междублоково пространство в близост до бул. „Цар Борис III Обединител”. Положена е настилка от вибропресовани бетонни плочи. Изградени са пясъчници, оградени с дървени пейки за децата. Оформено е опитно поле с цветя, засадени от малчугани и техните родители. Поставени са контейнери за разделно събиране на отпадъци.

Стойността на проекта по ПУДООС е за близо 5 хиляди лева. Общо пет детски градини в Община Пловдив бяха одобрени за финансиране по ПУДООС тази година. Четири от тях са разположени на територията на район „Централен”. В началото на септември експерти на РИОСВ – Пловдив приеха обновените детски кътове в „Майчина грижа“ и „Искра“. До края на октомври се очаква да бъдат завършени ремонтните дейности в „Буратино“ и „Мечта“.

На церемонията по откриването присъстваха много родители и гости, сред които и заместник- кметът на район „Централен” Тошо Пашов.

Районният кмет Георги Стаменов поздрави всички присъстващи, а обновената площадка бе отпразнувана с много песни, игри и весело настроение.

Подобни статии

Top