Откриха новоасфалтирана улица „Колю Фичето“ в „Северен“

Завърши ремонтът на улица ”Колю Фичето” в район „Северен”. От фирмата-изпълнител приключиха предсрочно реконструкцията, която е на обща стойност 34 000 лева.

Години наред  отсечката и тротоарите пред блоковете и кооперациите в зоната бяха в окаяно състояние. Общо дължината на участъка, който е  преасфалтиран сега е близо 1 400 квадратни метра.

Улицата  „Кольо Фичето” в район „Северен” е малка, но много натоварена.  В хода на ремонта отсечката не се затвори за движение, защото се работи на етапи.

„Ремонтните дейности включваха фрезоване на старата настилка, на местата с необходимост е подсилена основата и е положен плътен асфалтобетон с дебелина 4 см. От фирмата-изпълнител приключиха работата за 3 седмици“, каза и. д. кмет на района Лариса Кътова.

По желание на хората от близкия блок е преасфалтиран и съседен участък, който също е бил в много лошо състояние.  Пловдивчани от района бяха  категорични, че след всеки дъжд достъпът до жилищата е бил  затруднен.

От администрацията на район „Северен” съобщиха още, че в момента тече ремонт на улиците ”Тича и ”Бързия”, очаква се до края на седмицата да бъдат преасфалтирани.

„Също така строително-монтажни дейности се извършват  и на улиците ”Достоевски”, ”Поп Тодор Евтимов” и ”Васил Урумов” в квартал ”Гагарин”. В момента са фрезовани, очакваме преасфалтиране”, каза още Кътова.

Лариса Кътова допълни, че до края  на месеца  предстои  рехабилитация на пространството пред бул. ”Цар Борис ІІІ Обединител” 19-25, на  паркинга  на улица ”Победа” 49-51  и  на улица ”Ладога” в квартал ”Захарна фабрика”.

 

Подобни статии

Top