Откриха паметник на загиналите във войните долноводенци (СНИМКИ)

DSC09711

Паметник на загиналите във войните за национално обединение 15 жители на квартал Долни Воден откриха на официална церемония кметът на община Асеновград Емил Караиванов и заместник-председателят на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Долни Воден Паскал Галинчев. Паметникът беше изграден по инициатива на Общински съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Асеновград, а идеята беше подкрепена и финансирана от Общината.

Официалният ритуал започна с приемане на почетната рота на Военно формирование 24490-Асеновград. Архиерейският наместник на Асеновградската духовна околия ставрофорен свещеноиконом Йордан Георгиев освети паметника на загиналите във войните за национално обединение жители на квартал Долни Воден.

Приветствие към кмета и жителите на кв. Долни Воден отправи и началникът на отдел „Военни паметници” в Министерството на отбраната Иво Антонов. С едноминутно мълчание всички присъстващи почетоха паметта на загиналите герои.

Церемонията приключи с поднасяне на венци и цветя пред новооткрития паметник на загиналите във войните за национално обединение жители на Долни Воден.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top