Откриха ремонтираното „Рогошко шосе“

№2

След частичен ремонт откриха официално  „Рогошко шосе”. Рехабилитацията тази година обхвана 300-метров участък на изток.

Припомняме, че строително-монтажните дейности на пътната отсечка са вторият етап от голямата поръчка за 316 000 лева, която включва и обръщалото до новата сграда на Пловдивския университет.

Ремонтните дейности на „Рогошко шосе” включиха фрезоване на старата настилка, частично полагане на нова основа и на два слоя асфалтобетон, всеки по 4 сантиметра.

Ремонтът  на “Рогошко шосе” включва още  изграждане на  стабилизиран банкет със широчина метър и половина. Възстановена е и хоризонталната маркировка с термопластична боя. Храстите и дърветата, които пречат на видимостта са премахнати.  Поставени са 10 нови стълба с осветителни тела.

„Този участък, който е 2 275 квадратни метра като площ е на стойност 100 хиляди лева. Обществената поръчка включва и обръщалото на ПУ. Ако времето е благосклонно към нас ремонтът там трябва да приключи следващата седмица“, каза и.д. кмет на район „Северен“ Лариса Кътова

Тя допълни, че вече е приключило преасфалтирането на  паркинга на улица „Победа” в район „Северен”. В понеделник предстои първа копка на паркинга на булевард  ”Цар Борис ІІІ Обединител”от номер 19 до 25.

„Работи се ударно в „Гагарин”. Повече от улиците вече са готови. Предстои и там да направим първа копка за ремонта на основната улица , която е „Стефан и Обрейко Обрейкови”, допълни още Кътова

Ремонтите в „Северен” продължават с улица ”Ладога” в квартал ”Захарна фабрика”. Ще бъде преасфалтиран и паркинтът на улица „Милеви скали” 4. Средствата са от допълнително отпуснатите на района 400 000 лева.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top