Откриха Спорт център Пулев, Кобрата поднесе букет на Валя Балканска (СНИМКИ И ВИДЕО)

В присъствието на политическия, спортния, културния и бизнес елита на нацията, Кубрат и Тервел Пулеви, и главният треньор на боксовата им академия Борислав Бояджиев, откриха тържествено ковачницата за шампиони – Спорт център Пулев.

Събитието уважиха премиерът на България Бойко Борисов, кметът на София Йорданка Фандъкова, министърът на спорта Красен Кралев, легендите на борбата – двукратните олимпийски шампиони в класическия стил Боян Радев и Армен Назарян, доайените на бокса – треньорите Тодор Андреев и Тодор Занданов, дългогодишният селекционер на националния отбор и треньор на Кубрат Пулев – Михаил Таков, трикратният световен и три пъти европейски първенец Серафим Тодоров, първата българка, поставила рекорд на планетата по лека атлетика – Йорданка Благоева, волейболистка №1 на България за последните 15 години Антонина Зетова, Любо Ганев, Илиана Раева, Валентин Михов, Тити Папазов и редица други спортни фигури у нас.

Сред ВИП-гостите бяха председателят на Съюза на артистите в България и изявен наш актьор Христо Мутафчиев, както и братята Йордан и Динко Диневи. Мутафчиев бе сред най-емоционалните присъстващи в залата като изгледа, долепен до ринга церемонията, а изпълнението на великата народна певица Валя Балканска – „Излел е Делю, хайдутин“, просълзи Мутафчиев и той даде тон за бурни аплодисменти сред стотиците присъстващи.

Водосвет на Спорт център Пулев направи отец Андон Шавулев от Благоевград, който освен да служи вярно на църквата, сам кове и бъдещи шампиони по бокс в региона. „Момчета, бъдете все така пример на младото поколение и нека Бог да бъде с вас и да ви закриля“, сподели отец Андон.

„Ние сме тук не само да ви уважим, но преди всичко да ви благодарим за това, което правите за България. Хората, които упражняват бойни спортове, са най-миролюбивите, най-големите джентълмени. Продължавайте да славите нашата родина пред света“, заяви премиерът Бойко Борисов.

„От масовия спорт се раждат големите шампиони. Убедена съм, че бъдещите спортни звезди на България ще тръгнат от тази зала. Желая ви успех“, каза кметът Йорданка Фандъкова.

„Вие винаги сте били пример за обществото. За мен е чест и удоволствие да споделя този ден с вас и да ви пожелая още много победи на ринга, а този център да бъде пълен с деца, които искат да бъдат следващите братя Пулеви“, коментира спортният министър Красен Кралев.

„Това е важен ден за мен, за брат ми Тервел и за Боби Бояджиев. Трогнат съм от вниманието. Благодаря от сърце на всички, които дойдоха и ни уважиха. Този център е нашето сърце, нашият дар към България и към българите. Искам да виждам залата пълна, ще се радвам, ако децата тренират и стоят далеч от опасностите, които ги дебнат навън.

Няма да има по-горд от мен, ако от нашата школа някой ден, излезе шампион, който да задмине мен и брат ми успехи“, развълнуван бе от огромното внимание Кубрат Пулев, който се преклони пред гения на Валя Балканска, поднасяйки й букет на ринга.

Снимки:  sportal.bg

Подобни статии

Top