Откриха „Стая на добротата“ в ЦДГ „Боряна“ (СНИМКИ)

Стая на добротата бе открита тази вечер в пловдивското ОДЗ „Боряна“.  На тържеството в квартал „Прослав“ присъстваха кметът на на район „Западен“ Димитър Колев и Знеполския епископ Арсений.

Идеята малчуганите да опознаят християнските добродетели идва в разговор между районния кмет Димитър Колев и Знеполския епископ Арсений по време на детски концерт за 1 юни пред храм „Свети Климент Охридски“. Отец Пантелеймон сам предлага да води обучението и след това родителите приемат с ентусиазъм идеята.

В кабинета по вероучение 66 деца ще се запознават със Светото писание и основните християнски добродетели.  Веднъж месечно те ще бъдат напътствани в християнските ценности от отец Пантелеймон, който служи в храм „Св. Климент Охридски“. Според районния кмет инициативата стартира във всичките осем детски градини в „Западен“, като за обучението вече са се записали 300 деца.

„Това, което правите, е радост както за вас, така и за Бога“, заяви в словото си пред родителите Знеполският епископ Арсений. „Нека не забравяме, че добротата е преди всичко рожба на любовта и обичта“, допълни той като припомни думите на Исус Христос „Оставете децата да дойдат при мен“.

Епископ Арсений подари на ОДЗ „Боряна“ икони на Света Богородица и Исус Христос, които бяха приети от директорката Станислава Бекярова. Децата пък получиха своите първи книжки и икони на Божията майка.

 

 

Подобни статии

Top