Откриха странни съоръжения на Венера (СНИМКИ И ВИДЕО)

Обекти с правилна геометрична форма се виждат на снимките, които предаде на Земята космическата сонда на НАСА „Магелан“, съобщава Комсомольская правда.

Автор на откритието е уфологът с название Mundodesconocido. Той предполага, че обектите са издигнати от пришълци.

Mundodesconocido е направил доста продължително видео, в което е илюстрирал находките си. Виртуалният археолог е показал местата, където се намират обектите – по негово мнение сгради или бункери. Видеото се ползва с доста популярност в Интернет и вече е гледано от над милион души.

Виртуалният археолог намерил съоръженията, ползвайки карта на Венера, изготвена от специалисти от НАСА на базата на снимките на „Магелан“. Той летял около планетата от 1989 до 1994 год. И докато не изгорял в атмосферата й, успял да заснеме 98% от повърхността й. Mundodesconocido забелязал множество обекти, които на картата изглеждат доста подозрително, макар и всичко да се вижда смътно. Но ентусиастът направил 3D-модели. И получил удивителни съоръжения, дори цели комплекси.

Разказвайки във видеото за находките си Mundodesconocido не крие координатите им. Т.е. всеки желаещ може да ги потърси.

Специалистите обаче се чудят защо някой би строил на Венера, която е същински ад. Температурата там е почти 450 градуса по Целзий, налягането е огромно – сто пъти по-голямо от това на Земята, а атмосферата се състои от 95% въглероден диоксид и от небето валят дъждове от сярна киселина. Пришълците трябва да са огнеупорни и химически издържливи, за да не загинат в този ад.

Учените се чудят дали постройките не са останали от предишни времена и подозират, че Венера някога е била годна за живот. Тази хипотеза поддържат и в НАСА, и в Европейската космическа агенция. И предполагат, че планетата е била погубена от глобалното затопляне и вулканите.

Платото, на което Mundodesconocido е намерил съоръжението, е образувано от потоци лава. И според най-разумната версия тези „бази на пришълци“ са се получили от лавата, която изстивайки, е придобила причудливи форми.

С виртуални изследвания се занимават не само уфолозите, но и сериозните учени. Например, главният научен сътрудник на Института за космически изследвания РАН, докторът на физико-математическите науки Леонид Ксанфомалити, видял на снимките, направени през 1982 година от руската автоматична станция „Венера-13“, няколко необичайни обекта с размери от дециметър, до почти 20 сантиметра. Те се появявали на едни кадри, а изчезвали на други. Предполага се, че може да са живи същества. На панорамите, заснети от двете камери на станцията, ученият видял три обекта, на които дал условни наименования „диск“, изменящ своята форма, „черна кръпка“ и „скорпион“.

Превод: DCNEWS

Подобни статии

Top