Откриха учебната година в Спортното

Откриха учебната година в Спортното

Зам.-министърът на спорта в служебното правителство Йордан Йовчев откри днес новата учебна година в пловдивското Спортно училище „Васил Левски”. Най-старото спортно училище в страната отвори врати изцяло обновено и с основно реновирани две общежития.

Двата корпуса на общежитията в спортното учище в Пловдив посрещат своите обитатели след основен ремонт. Сградата е външно изолирана, основно реновирани са санитарните помещения, стаите са освежени, боядисани и с ново обзавеждане. За ремонта на общежитията спортното министерство отпусна 2,5 млн. лева.

„Към днешна дата всичко заложено като ремонтни дейности в Спортно училище „Васил Левски” е завършено. Спазени са всчики срокове за изпълнение, така че спортното учлище отваря врати с едни по добри условия”, каза преди да удари първия звънец зам.-министър Йордан Йовчев.

По традиция тържеството по повод новата учебна започна с издигането на знамената на училището и на България. Тази година честта да вдигне нацоналния флаг бе за олимпийската шампионка по спортна стрелба от тазгодишните младежки олимпийски игри в Китай Лидия Ненчева. Тази година тя е абитуриентка и разказва, че четири години се е борила за олимпийската квота и за златото в своята дисциплина. По думите й пловдивското спортно училище е място, където всички възпитаници се чувстват добре.

През своите 65 години съществуване най-старото спотно уличище в страната – пловдивското, е дало на България дълга плеяда спортни звезди. Сред тях са осем олимпийски, 49 световни и 47 европейски шампиони.

 

Подобни статии

Top