Отлагат за догодина санирането на Английската (СНИМКИ)

Санирането на сградата на Езикова гимназия „Пловдив“, двете общежития и стола на училището се отлага за догодина. Това съобщи пред DCNEWS директорът на гимназията Николай Радев. Сградите на учебното заведение трябваше да бъдат реконструирани по проект за подобряване на енергийната ефективност за над 2 милиона лева, финансиран от  Националния доверителен екофонд.

Проектът за саниране на четирите сгради е одобрен от екофонда и средствата са отпуснати. Оттук нататък обаче започват процедурите по Закона за обществените поръчки, които с обжалванията, може да продължат до 3 месеца.

Тъй като през това време ще дойде за съжаление зимния период, това ще бъде извършено през следващата година, защото е невъзможно по време на учебен процес да се извършват такива ремонти. Трябва да бъдат подменени дограмите, да се извърши саниране, смяна на радиатори, ремонт на покривите – хидро и топло изолация, поставяне на слънчеви колектори за топла вода и др., о

В общежитията сега се ремонтира ВиК-инсталацията и е обявена обществена поръчка за подмяна на мебелите в стаите, тъй като това не е правено от 1976 година насам.

Извършва се и реконструкция на двора. Средствата, в размер на 100 хиляди лева, са от общинския бюджет и бяха отпуснати в началото на годината от Общинския съвет. Тъй като парите няма да стигнат за асфалтиране на похабения при преливането на Марица през 2005 година училищен плац, той ще бъде циментиран. „А и според експерти асфалтът ще се нагрява твърде много и  ще вдига температурите през летните месеци“, обясни директорът.  Дворът трябва да бъде завършен до края на този месец.

 

Подобни статии

Top