Отличиха най-добрите огнеборци в Пловдивско (СНИМКИ)

pojarnikar_na_godinata (15)

Най-добрите огнеборци в Пловдив и областта бяха отличени днес в сградата на  Регионалната дирекция по Противопожарна безопасност и защита на населението в града под тепетата.

За пръв път номинация за националния конкурс „Пожарникар на годината“ получи и човек, който не е служител на Пожарната. На заместник – ръководителя на Доброволно формирование „Отряд 112″ Георги Влайков бе връчена грамота за активното участие на отряда в десетки акции в помощ на огнеборците.

Младши експерт Любомир Любенов –  началник на дежурна смяна група „Пожарогасителна и спасителна дейност“ на Първа районна служба, бе отличен в категория „Пожарогасителна и спасителна дейност.

Като едно от най-големите предизвикателства в работата си до този момент, Любенов  описа големия пожар на дома за деца „Рада Киркович“ през август миналата година.

„Децата бяха евакуирани от една от учителките. При пристигането ни две от госпожите бяха блокирани. Наложи се да им поставим маски с допълнително подаване на въздух“, спомня си огнеборецът.

Любенов и колегите му са категорични, че е необходимо да се въведат курсове по пожарна безопасност в училищата, тъй като голяма част от децата не са запознати с действията, които трябва да извършват при възникване на пожар.

Финалистите в Първия областен етап от Националния конкурс „Пожарникар на годината 2015″:

Младши инспектор Любомир Любенов от I-ва РС – Пловдив,

Инспектор V-и ет. Николай Иванов от РС – Стамболийски (за контролна дейност)

Младши инспектор Иван Ангелов от службата в Садово.

Техни подгласници са: инсп. Йорданка Колева от I-ва РС – Пловдив, Георги Баталов от  РС – Стамболийски и Сашо Янаджиев от РС – Асеновград.

Резултатите от националния конкурс ще бъдат оповестени в София на официална церемония, която ще се проведе на 9 февруари.

Петя Терзийска

Петя Терзийска следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top