Отлично представяне на пловдивската спортна гимнастика на шампионата в зала „Строител”

Мартин Ангелов (ЦСКА) спечели три златни медала на финалите на отделните уреди на държавното лично-отборно първенство по спортна гимнастика за Купа България, което завърши в зала „Строител“ в Пловдив. Ангелов, който стана шампион в многобоя снощи, днес триумфира на финалите на земя, прескок и висилка.

На земя след Ангелов се наредиха Едуард Радев (Черноморски юнак) и Георги Сотиров (Йовчев-Дунев) с 13,30. На прескок втори е Добромир Стойнев (А-ГИМ), а трети е Георги Сотиров (Йовчев-Дунев). На висилка второто място е за Георги Сотиров, а третото за Димитър Бърдарски (Пирин, Благоевград).

Две титли спечели Христос Маринов (Черноморски юнак). Той стана шампион на халки и на успоредка. На халки втори е Исус Маринов (Любчо Солачки), а трети е Едуард Радев (Черноморски юнак). Мартин Ангелов е втори на успоредка, следван от Димитър Димитров (Пирин, Благоевград).

На кон с гривни призовата тройка е Димитър Димитров (Пирин, Благоевград), Мартин Ангелов и Илия Туджаров (Любчо Солачки).

При жените шампионката в многобоя Валентина Рашкова (Спартак Пловдив) спечели титлите на смесена успоредка и на земя . На смесена успоредка втора и трета са съответно Грета Банишка (ЦСКА) и Радостина Тодорова (Черноморски юнак). На земя среброто завоюва Радостина Тодорова, а бронз спечели Грета Банишка.

На греда призовата тройка е Моника Романова (ЦСКА), Елизабет Василева (Левски-Спартак 08) и Валентина Рашкова с 11,10 точки.

На прескок триумфира Грета Банишка (ЦСКА), а след нея останаха Илияна Гевезова (Спартак Пловдив)и Симона Якетова (Пирин, Благоевград).

Първенството бе открито официално от зам.кмета на Пловдив Георги Титюков и от легендата на българската гимнастика Йордан Йовчев.

Снимка:  topnovini.bg

Подобни статии

Top