Отложиха делото за блъснатата майка с бебешка количка на АМ „Тракия“

Отложиха делото за блъснатата на АМ Тракия майка с детска количка

Пловдивският окръжен съд отложи за 14 октомври 2014 г.  делото срещу шофьора, който преди 2 години блъсна на магистрала „Тракия“ край Пловдив майка с бебешка количка. Днес трима експерти трябваше да представят техническа експертиза и след това да се премине към пледоарии.  Заради инцидент  един от експертите обаче не се яви в съдебната зала. Той е в болница със счупен крак.

Очаква се експертизата да отговори на съществения въпрос дали водачът е можел да спре и да предотврати инцидента. Срещу Торошанов е повдигнато обвинение затова, че на 8 юни 2012 година на южното платно на магистрала „Тракия“ край Пловдив е блъснал по непредпазливост пресичащата Добромира Траханова.

Младата жена, която е бутала количка с бебето си, е загинала на място, а пеленачето изхвръкнало и паднало в канавката, като това запазило живота му.

Ангел Траханов разказа, че във фаталния ден съпругата му изпуснала последния автобус за Пловдив и тръгнала да се прибира пеша към Съединение, въпреки че разстоянието е около 20 километра. Заради влошеното си зрение тя объркала отбивката за града и излязла на магистралата, където била пометена от камиона.

Шофьорът усетил удара, но не спрял, мислейки, че е блъснал животно на пътя. След камиона се движела кола, която също минала през тялото на Добромира. Назначените огледи и експертизи обаче показали, че жената вече е била мъртва.

Подобни статии

Top