Отложиха делото за блъснатата майка с бебешка количка край Пловдив

Отложиха делото за блъснатата майка с бебешка количка край Пловдив

Пловдивският окръжен съд отложи за 25 август делото срещу шофьора, който преди 2 години блъсна на магистрала „Тракия“ край Пловдив майка с бебешка количка. Подсъдимият Иван Торошанов не се яви в съдебната зала, а защитата му не успя да даде адекватно обяснение за отсъствието му. По тази причина държавното обвинение поиска налагане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Делото срещу 47-годишния шофьор на ТИР Иван Торошанов е в последната си фаза. Днес трябваше да бъдат изслушани експертите, изготвили тройната техническа експертиза, и след това да се премине към пледоариите. Очаква се експертизата да отговори на съществения въпрос дали водачът е можел да спре и да предотврати инцидента. Срещу Торошанов е повдигнато обвинение затова, че на 8 юни 2012 година на южното платно на магистрала „Тракия“ край Пловдив е блъснал по непредпазливост пресичащата Добромира Траханова.

Младата жена, която е бутала количка с бебето си, е загинала на място, а пеленачето изхвръкнало и паднало в канавката, като това запазило живота му. Днес Торошанов не се яви в съдебната зала заради влошено здравословно състояние, обясни адвокатката му Елена Петрова. Преди заседанието обаче не беше представено медицинско и затова прокурорът по делото настоя за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Ангел Траханов разказа, че във фаталния ден съпругата му изпуснала последния автобус за Пловдив и тръгнала да се прибира пеша към Съединение, въпреки че разстоянието е около 20 километра. Заради влошеното си зрение тя объркала отбивката за града и излязла на магистралата, където била пометена от камиона.

Шофьорът усетил удара, но не спрял, мислейки, че е блъснал животно на пътя. След камиона се движела кола, която също минала през тялото на Добромира. Назначените огледи и експертизи обаче показали, че жената вече е била мъртва.

 

 

Подобни статии

Top