Отложиха делото за вота в „Западен“ за понеделник

Да бъдат предоставени последните страници от списъците с дописаните в деня балотажа избиратели под черта в район „Западен”. Това поискаха от Патриотичен фронт на поредното заседание по делото за касиране на изборите в района. От партията са категорични, че става дума а 109 гласоподаватели, които са неправомерно дописани в деня на втория тур. От Патриотичен фронт твърдят също, че самите избирателни списъци са нелегитимни. Д

На днешното заседание от коалицията зад Славчо Атанасов Патриотичен фронт поискаха да бъдат разпитани две нови свидетелки, както и да бъдат представени като доказателства списъците с дописаните под черта избиратели в деня на балотажа.

„Става въпрос само за лицата, които са допълнително вписани в самия изборен ден. Ние ще твърдим и смятам да го докажа, че всичките тези лица до едно са неправомерно вписани. В район „Западен” това са 109, но за град Пловдив примерно ще ви кажа, че това са 1122“, посочи адвокатът на коалицията Атанас Петров.

Адвокат Петров поиска също да бъдат проверени фактите около издаването на заповед за временно назначаване на директорката на дирекция Правно-административно обслужване в района Живка Николова за секретар на района по време на предизборната кампания. Причината е, че избирателните списъци трябва да бъдат подписани от кмета и секретаря на районната администрация, в противен случай те са нелегитимни. Днес тази заповед бе представена в съда, но от Патриотичния фронт я оспориха.

„Ние се съмняваме, че тази заповед е издадена за целите на настоящото производство и сега с това производство по оспорване, което се открива, ще се докаже на коя дата тази заповед е издадена и действително дали това лице е била секретар в момента, когато е подписвала списъците“, допълни Петров.

Административният съд в Пловдив отложи делото за понеделник следобед, като съдия Георги Петров поиска днес от двете страни да спрат с исканията си за нови доказателства, за да може процесът да приключи, тъй като вече е пресрочил заложените в закона срокове за подобен тип съдопроизводства.

Подобни статии

Top