Отложиха делото за убийството на красивата Стефка - DC news

Отложиха делото за убийството на красивата Стефка

Отложиха делото за убийството на красивата Стефка

Делото за убийството на красивата Стефка от Пловдив отново беше отложено днес за друга дата. Този път причината беше в отсъствието на двамата защитници на подсъдимия Владимир Костадинов. Умишлено протакат процеса, гневно заяви при излизане от съдебната зала бащата на убитото момиче Николай Маджаров.

Обвиненият за убийството на 19-годишната абитуриентка Стефка Маджарова Владимир Костадинов бе доведен с белезници в съдебната зала. Днес той бе в добро здравословно състояние и без болки в коляното, заради които веднъж не се яви в съда, а на друго дело седя на столче с болки в колянната става. Лекарите подозират самонараняване.

Нашите съмнения на лекуващите лекари, на медицинския център на затвора и моите лични са, че нещо се манипулира по това коляно. Нещо се прави, но това не може да бъде доказано обективно. Говорят там затворници – със слюнка, с нафта, с други субстанции, които се скарифицират – надрасква се кожата и се вкарват под кожата, но всичко това е в рамките на затворническия фолклор, напълно възможно от научна гледна точка, обясни експертът д-р Светлозар Спасов.

Причина за днешното отлагане на делото бе отсъствието на адвоката на 23-годишния Владимир Асен Самуилов по здравословни причини. Не дойде и вторият защитник, назначен преди няколко дни – Николай Василев. Той пък бил член на Районната избирателна комисия в Пловдив и бил ангажиран с работа по предстоящите избори. След отлагането бащата на Стефка Николай Маджаров заяви, че делото умишлено се протака.

Съдът отложи делото за 10 ноември, когато ще бъдат разпитани и вещите лица, изготвили техническа експертиза.

 

Подобни статии

Top