Отложиха делото за убийството на Рогача, близките искат затвор до живот (СНИМКИ)

За доживотна присъда за убийците на бизнесмена Георги Рогачев – Рогача ще настояват близките на загиналия мъж. Това съобщи преди делото брат му Никола Рогачев. Днес Николай Стоянов и племенникът му Иван Стоянов застанаха пред съда за убийството на 58-годишния бизнесмен за първи път.

Съдът обаче не даде ход на делото. Причината е, че единият от обвиняемите – Иван Стоянов е сменил адвокатите си Снежанка Попчева и Марияна Карвърджикова и като защитник днес бе конституирана адвокат Нели Маркова. Юристката поиска поне седмица да се запознае с обемната информация по делото, събрана в 6 тома. Прокурорът по делото Стефани Черешарова се съгласи с адвокатката.

Припомняме, че 58-годишния Георги Рогачев бе убит на 14 септември 2014 година. Повече за убийството вижте ТУК.

На днешното заседание съдебният състав конституира като граждански ищци дъщерята, синът и съпругата на убития. По искане на адвокатите Димитър Будаков и Димитър Марковски  – защитници на другия обвиняем – Николай Стоянов, следващото заседание бе насрочено за няколко дни, тъй като призованите по делото свидетели са 26, а разпитите на някои от тях в съдебна зала щели да отнемат много време. Затова съдът насрочи делото за 22, 23 и 24 февруари, като за първите два дни призова свидетелите по него. По време на процеса ще бъдат разпитани и 15 експерти.

В залата днес, освен близките на убития бизнесмен, бяха също и над 20 роми – близки на сочените за убийци чичо и племенник.

Вижте и интервю със защитника на единия от обвинените в убийството роми –  Николай Стоянов, адвокат Димитър Будаков ТУК!

 

Подобни статии

Top