Отложиха делото на Райфъла, адвокатът му – по спешност в Италия

Делото срещу пловдивския бизнесмен Атанас Червенков – Райфъла бе отложено днес в Окръжния съд. Причина за отлагането на процеса за утре стана отсъствието на единствения защитник на Червенков – адвокат Илиян Василев. Юристът бил заминал по спешност в Италия, но щял да се върне утре, стана ясно в съдебната зала. Затова съдия Даниела Събчева, която председателства съдебния състав, отложи процеса за утре сутрин.

На заседанието утре адвокат Илиян Василев трябва да представи доказателства, че е бил по уважителна причина в Италия. Припомняме, че именно защитникът на Райфъла бе причина за многобройните разпри и скандали в съдебната зала със съдия Събчева. До този момент той е поискал поне 4 пъти отвод на съдийката или съдебния състав, твърдейки, че прокуратурата се опитва да ръководи процеса.

Атанас Червенков е обвинен в поръчителство на опит за убийство на пловдивския лекар Аргир Гяуров, собственик на медицински център в града под тепетата,  умишлени палежи на луксозни автомобили и незаконно държане на боеприпаси.

Заедно с него подсъдими са също 34-годишният Веселин Загорски, 21-годишният Симеон Генов, Бисер Романов /19 г./ от Пловдив и Васил Василев /22 г./  от Пловдив. Те са обвинени за извършване на опит за предумишлено убийство с користна цел, за умишлени палежи, при условията на продължавано престъпление, с последвали значителни вреди и за умишлено унищожаване на чужди движими вещи.

На 12 февруари 2014 г. в съучастие помежду си петимата са направили опит да убият д-р Аргир Гяуров, като лекарят е бил намушкан многократно с нож във входа на жилищния му блок в район „Южен“. Според обвинението, мотивът за извършване на престъплението е елиминирането на д-р Гяуров като конкурент на Райфъла, който също като Червенков притежава медицински център.

Петимата са съдени и за извършване на множество умишлени палежи на автомобили.  Сред тях бяха и колите на депутата Антоний Йорданов и семейството му.

По делото е привлечен като обвиняем и 47-годишния Стефан Гичев от Пловдив  за държане на 575 ловни патрона, които са му били предадени от  Атанас Червенков.

Подобни статии

Top