Отложиха делото срещу Боскос, искат две нови експертизи

За 7 май отложиха делото срещу гръцкия студент Христос Боскос, който причини катастрофата до моста на Герджика и рани тежко чакащата на спирката ученичка Катерина Матеева. Причината за отлагането е фактът, че бяха поискани две нови експертизи.

Ако Боскос беше карал с 50 км в час, каквато е разрешената скорост в града, не би блъснал момичето на спирката, заяви пред наш репортер Стефан Мутафчиев, един от тримата експерти, които извършиха автотехническата експертиза.
Едната от поисканите нови експертизи е съдебно-медицинска, тя трябва да уточни какви са нараняванията на Катерина, тъй като се оказва, че тя има допълнителни травми, които могат да преквалифицират обвинението от причиняване на средна в причиняване на тежка телесна повреда.

Тази експертиза е поискана от страна на гражданските ишци. Ако се приеме по-тежкото обвинение, то би увеличило присъдите на двамата подсъдими, ако бъдат признати за виновни. Поискана беше и техническа експертиза на един от компакт-дисковете, приложени като доказателствен материал към делото, на който са записани кадри от катастрофата, предоставени от свидетел.

Гръцкият студент не беше в залата, а се представляваше от двамата си адвокати.

Подобни статии

Top