Отложиха делото срещу майката-убиец - DC news

Отложиха делото срещу майката-убиец

Намалиха присъдите на фамилията Рашкови

Пловдивският окръжен съд отложи делото срещу Светлана Александрова, която е съдена за убийството на новороденото си момиченце. Самотната и безработна майка на още три деца не искала четвърто.

Прикрила бременността си, родила в тоалетната и се опитала да го умъртви като го пробола на няколко места с ножица и два дни по-късно го задушила.

Мотив за отлагане на делото стана депозираното от подсъдимата писмо с молба назначеният й служебен защитник адвокат Атанас Ингилизов да бъде сменен с друг. Светлана Александрова е обвиняема за смъртта на четвъртото си дете.

На 2 януари тя родила здраво момиченце в тоалетната и се опитала го убие, като го пробола на няколко места с ножица. На следващия ден го дала на мъж, на когото казала, че му е баща, за да го осинови. След като видял раните на бебето, той се уплашил и й го върнал.

На 4 януари Светлана отишла пред дом „Весела“ в Пловдив, където искала да остави бебето за оглеждане, но то се разплакало и тя притиснала одеалото, с което било увито към носа и устата му и го задушила. Пред съдебния състав Светлана Александрова не изтъкна конкретни аргументи, заради които иска да й бъде назначен друг служебен защитник.

Според нея адвокат Ингилизов не е добре запознат с наказателни дела от общ характер. Според прокуратурата адекватното наказание за извършеното деяние е реално лишаване от свобода, но прокурор Тошев не конкретизира за колко години ще настоява пловдивското обвинение.

Ход на делото днес не бе даден. Председателят на съдебния състав разясни на обвиняемата, че след като иска да й бъде назначен друг служебен защитник, това може да не е посоченият от нея адвокат Николай Василев, а пловдивската адвокатска колегия ще определи кой да я защитава.

Делото бе отложено за началото на октомври.

 

Подобни статии

Top