Отложиха делото срещу майката, удавила бебето си, била в психиатрия

Пловдивският окръжен съд отложи днес делото срещу 38-годишната шивачка от карловското село Васил Левски, която уби новороденото си бебе през август. Пенка Тодорова удавила момиченцето в дере в местността “Новите лозя” край Калофер, зад цеха на “Интендантско обслужване”, в който работела.

Случаят с майката от село Васил Левски, която роди бебето си и го удави в дере край Калофер, а после скри в храстите трупчето му, потресе цяла България. Според съдебните експерти  бебето е било напълно доносено и здраво, но е живяло едва 10-15 минути и смъртта му е настъпила от удавяне. Днес обаче жената не дойде в съдебната зала, тъй като е била приета в пловдивския психодиспансер на 2 декември.

Тя е лежала в един по-преден период, но не е освидетелствана и не се чувстваше добре напоследък и по нейно желание искаше да провери в какво състояние е здравето й, затова е отишла на преглед и в момента е там, обясни адвокатът й Петьо Енев.

Жената била разведена и от 2 години живеела с приятеля си Иван Иванов в дома му в с. Васил Левски. Днес той също беше в съдебната зала и през цялото време твърдеше, че жената е в Центъра за психично здраве в Пловдив заради журналистите.

Тройната комплексна психиатрично-психологическа експертиза, приложена към делото доказва, че Тодорова не страда от психично заболяване. Според вещите лица жената е действала подредено и целенасочено. Според адвоката обаче жената е била в следродилна депресия. Затова Петьо Енев настоя в съдебна зала делото да не се гледа по съкратения ред.

Делото бе отложено за 2 февруари 2015-та година.

На снимката: Иван Иванов, с когото Пенка живеела на семейни начала.

Подобни статии

Top