Отложиха делото срещу майка, удушила и ръгала бебето си с ножица - DC news

Отложиха делото срещу майка, удушила и ръгала бебето си с ножица

Отложиха делото срещу майка, удушила бебе

Пловдивският окръжен съд отложи за 12 ноември делото срещу майка, убила двудневното си бебе в Пловдив. 30-годишната Светлана Александрова е обвинена в умишленото умъртвяване на новородената си дъщеря на 4 януари, тази година.

30-годишната пловдивчанка, която има три други деца, се яви днес в съдебната зала отново без адвокат. Въпреки че пловдивската адвокатска колегия е удовлетворила желанието й да назначи поискания от нея защитник Николай Василев, той не дойде в залата, тъй като е в отпуск заради участието си в Районната избирателна комисия за Пловдив град. Затова се наложи делото да бъде отложено за друга дата. Съдията обяви, че има вероятност делото да бъде гледано по съкратената процедура.

Ако все пак делото бъде гледано по съкратената процедура, може да се стигне до по-леко наказание. В такива случаи то може да бъде редуцирано с една трета от постановения размер, тъй като за умишлено убийство законът предвижда между 15 и 20 години затвор, доживотна присъда или доживотна присъда без право на замяна, обясни прокурор Борис Михов.

30-годишната Светлана Александрова има три деца от различни бащи и миналото лято разбрала, че е бременна с четвърто. На 2 януари 2014 г. около 15 часа родила сама в тоалетната си здраво и износено момиченце. Още преди да пререже пъпната му връв, го намушкала един път с ножицата в шията и още три пъти в гръдния кош. Накрая го удушила. Случаят беше разкрит, след като полицията получила сигнал, че мъжът, с когото живеела на семейни начала, разнася покритото с рани бебе из Садово.

 

Подобни статии

Top