Отложиха делото срещу стоматолога-подпалвач

Отложиха делото на стоматолога- подпалвач

Пловдивският окръжен съд отложи за 21 октомври делото срещу зъболекаря, който подпали колата на бившата си приятелка в Пловдив миналата година. На 27 февруари 2013 година Александър Господинов полял лекия автомобил на Гергана Андреева, паркиран на ул. „Борба“ и колата изгоряла напълно. Покрай нея се подпалили и други две коли.

36-годишният стоматолог бе доведен днес с белезници в съдебната зала. Той имал 10-месечна връзка с Гергана Андреева преди няколко години, но през 2009-та бил изоставен от приятелката си Гергана, след като бил задържан за притежание на фалшива валута.

Известно време бил в затвора, а когато излязъл, бившата му приятелка вече била омъжена. Александър Господинов поискал среща с нея, но тя отказала и той й отмъстил, като запалил автомобила й. Той бе задържан за палежа, след като от ръцете му бяха взети натривки, които доказаха, че стоматологът е причинител. На поредното заседание днес беше разпитан един свидетел.

По делото бяха назначени автотехническа и химическа експертизи, но днес се оказа, че химическата експертиза не може да бъде изготвена, тъй като няма възможност за това. На 21 октомври ще бъде огласена съдебно техническата експертиза. Щетите, нанесени върху изгорялата и другите две обгорели коли са за над 18 хиляди лева.

 

Подобни статии

Top