Отложиха дело срещу пласьора на фалшиви евро Геро - DC news

Отложиха дело срещу пласьора на фалшиви евро Геро

Отложиха делото срещу пласьора на евро менте Геро Геров

Пловдивският окръжен съд отложи за пореден път днес делото срещу 52-годишния пласьор на фалшива валута Геро Геров, обвинен в разпространението на 6 хиляди фалшиви евро и наркотици за 360 лв. Геров се призна за виновен, отказа се от досегашния си адвокат и поиска нов защитник. Той трябва да подготви споразумение с държавното обвинение, за да може делото да бъде разгледано по съкратената процедура и да приключи на следващото заседание.

52-годишният Геро Геров от Старосел бе задържан за разпростанение на фалшиви банкноти евро и дрога през юни 2012 година. Сигнал за това е подаден от Испания, където била намерена валутата-менте. Оказало се, че Геров действа в група с двама пловдивчани – Людмил Михайлов и Георги Узунов – Гуджо. За доказване на схемата били използвани специални разузнавателни средства, записи от камери и полицаи под прикритие. Двамата съучастници на Геров се сключили споразумение с магистратите и вече имат осъдителни присъди. В съда днес Геров също настоя за споразумение.

Геров заяви, че вероятно ще има споразумение или съкратено съдебно следствие, което би го облекчило като наказание, коментира служебният адвокат Алдин Шенков.

Геров може да получи под минималното наказание, коментира прокурорът Димитър Панайотов. Минимумът е пет години тук.  Ако се случи това споразумение – под пет години. Дори и съкратено да тръгне, ако не се стигне до споразумение – под пет години. Ние не сме обсъждали споразумение, защото не сме давали ход на делото , обясни Панайотов.

Геров отказа да говори пред журналисти. Пред съда той обясни, че не е доволен от прединшия си адвокат и го е освободил. Помолил за време, за да си намери друг защитник. Затова делото бе отложено за 29 октомври.

 

Подобни статии

Top