Отложиха жалбата на Иван Бижев за декември - DC news

Отложиха жалбата на Иван Бижев за декември

Отложиха делото на Иван Бижев да декември

Пловдивският апелативен съд отложи за 18 декември делото по жалба на 22-годишния Иван Бижев. Младежът, който получи 15 години затвор от Окръжния съд за това, че прободе на 7 места в корема 27-годишния Денислав Хаджиев от Смолян в пловдивска чалготека  през 2012-година, обжалва присъдата си пред Апелативния съд днес. Той получи тежкото наказание, след като бе признат за виновен за опит за умишлено убийство.

Бижев е осъден да плати и кръвнина от 70 хиляди лева за причинените вреди на жертвата, а другите подсъдими по делото за екшъна край Водната палата от 2012-та Красимир Монов и Тодор Донев се разминаха с глоби от по 2000. Те получиха глобите за побоя над приятеля на Денислав Марио Мелемов, син на смолянския кмет.

Драмата се разиграла на 01 декември 2012 г. около 1 часа. Иван Бижев и приятелите му отишли в „Планета Пайнер” и след като се повеселили, към 4,30 решили да си тръгват. Пред заведението се срещнали с група младежи, между които и пострадалите Денислав Хаджиев и Марио Мелемов. Разменили помежду си реплики, които прераснали в свада и масово меле. Донев и Монов започнали да удрят Мелемов, а Бижев намушкал 7 пъти с нож Хаджиев. Лекарите едва успели да спасят младежа.

„Клиентът ми отрича авторството на деянието“, заяви пред DCNEWS адвокатът на Бижев Стефан Левашки. Той обясни, че младежът нито за момент не се е признавал за виновен пред първата съдебна инстанция. Иван Бижев обяснил пред съда, че един от приятелите му е намушкал Денислав Хаджиев, но магистратите не са приели показанията му и са осъдили другия младеж да плати парична глоба за нанесена лека телесна повреда при побоя над Марио Мелемов.

За следващото заседание през декември съдът призова свидетели, които да изяснят обстановката, съобщи защитникът.

Подобни статии

Top