Отложиха затварянето на бул. „Пещерско шосе“

Затварят за ремонт ул. Огражден, автобус 16 с нов маршрут

Отложиха с един ден затварянето на участък от булевард Пещерско шосе в Пловдив. Причината е в липсата на допълнителни обозначителни табели, които са задължителни според изискванията на Пътна полиция.

В продължение на три месеца северното платно на един от най-натоварените булеварди в Пловдив ще бъде затворено заради монтирането на нов топлопровод и ще бъдат променени маршрутите на 5 линии на градския транспорт.

От утре за срок от три месеца ще бъде затворено за движение северното платно на бул. „Пещерско шосе“ в участъка, заключен между кръстовищата с улиците „Царевец“ и „Явор“. Всики моторни превозни средства ще бъдат пренасочвани по обходен маршрут по вътрешнокварталните улици на район „Западен“ в посока извън Пловдив и пътя за Пещера.

Заради строително-монтажните дейности, свързани с изграждането на топлофикация в район „Западен“, в Пловдив ще бъдат променени и маршрутите на 5 линии на градския транспорт. Автобусите с номера 6, 15, 24, 66 и 222 от кръстовището с хирургиите ще завиват наляво по ул. „Царевец“ и по вътрешнокварталните ще излизат отново на Пещерско шосе.

В обратна посока тези автобуси ще се движат по маршрутите, утвърдени с Общинската транспортна схема. Очаква се затрудненията в преминаването да продължат до края на октомври, когато трябва да бъде завършено изграждането на топлопроводната система в района.

 

 

Подобни статии

Top